Научный сайт о достижениях Доктора Павлюк Е.А.

Наша постоянная страничка:   www.evericen.at.ua
 

Стаття 3. Повноваження Кабінету Міністрів України у сфері захисту населення від інфекційних хвороб


   Кабінет Міністрів України у сфері захисту населення від інфекційних хвороб:
- розробляє і здійснює відповідні державні цільові програми;
- забезпечує фінансування та матеріально-технічне постачання закладів охорони здоров'я, установ і закладів державної санітарно-     епідеміологічної служби, підприємств, установ та організацій, залучених до проведення заходів і робіт, пов'язаних з ліквідацією епідемій, координує проведення цих заходів і робіт;
- координує та спрямовує роботу міністерств, інших органів виконавчої влади;
  укладає міжурядові договори;

- вирішує інші питання у межах повноважень, визначених законом.
(Стаття 3 із змінами, внесеними Законом № 3421-IV від 09.02.2006)

 


Стаття 4. Повноваження Ради міністрів Автономної Республіки Крим і місцевих органів V виконавчої влади у сфері захисту населення від інфекційних хвороб

 

Рада міністрів Автономної Республіки Крим, місцеві органи виконавчої влади у сфері захисту населення від  інфекційних хвороб:
- реалізують державну політику в галузі охорони здоров'я та щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, організовують розроблення і виконання регіональних і місцевих програм з питань захисту населення від інфекційних хвороб, а також беруть участь у розробленні та виконанні державних цільових програм;
- забезпечують проведення профілактичних і протиепідемічних заходів (благоустрій, водопостачання та водовідведення, прибирання та санітарна очистка, боротьба з живими переносниками збудників інфекційних хвороб тощо) на територіях населених пунктів, у місцях масового відпочинку населення та рекреаційних зонах, здійснюють контроль за виконанням цих заходів;
- здійснюють контроль за додержанням юридичними і фізичними особами санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних та  ветеринарних правил і норм, правил торгівлі та побутового обслуговування населення, за якістю та безпекою харчових продуктів і продовольчої сировини на всіх етапах їх виробництва, зберігання та реалізації;
- організовують проведення аналізу епідемічної ситуації в регіоні та контролю за її станом;
- забезпечують комунальні заклади охорони здоров'я, діяльність яких пов'язана з лікуванням і профілактикою інфекційних хвороб, кадрами, фінансовими та матеріально-технічними ресурсами;

- інформують населення через засоби масової інформації про епідемічну ситуацію в регіоні та здійснювані протиепідемічні заходи;
- вирішують питання фінансового та матеріально-технічного забезпечення лікувально-профілактичних і протиепідемічних заходів та робіт, пов'язаних з ліквідацією епідемій та спалахів інфекційних хвороб;

 
Сайт размещен на бесплатном хостинге и поддерживается системой Ucoz